Saturday, 27 October 2012

Perit Kehilangan Kedua Orang Tua T_T



harini hari kedua Hari Raya AidilAdha . so , memang dah sahlah yang semalam hari pertama n semalam jugaklah hari ULANG TAHUN ayahanda tersayang buat yang ke-64 . semalan kat kmpg zatty takde buat korban lembu . tapi buat harini . sebab nak buat semalam takut tak sempat . so , pagi tu sebelum orang lelaki bersiap pergi solat jumaat , zatty ajak buah hati zatty keluar pergi cari kek . tapi taktau macam mana ayahanda bleh tau yang zatty nak beli kek . die kata "tak payahlah beli kek . bapak bukannya makan sangat pon . beli je buah-buahan . lagi sedap" hrmmmm . hancur hatiku . terus tak jadi beli . merajukk ==' zatty pon cancelkan janji temu dengan kekasih hati . lagi pun time tu die busy . tiba-tiba kena kerja . dah balik kerja tlng member modified kereta . alahaii , lelaki

start saat tu , zatty diam aje . ayahanda cakap , zatty diam . kadang-kadang kesian jugakk . bila dah kesian , zatty tak jadi merajuk . zatty ingat kek tu nak makan tengah hari . tapi ayahanda kata makan malam jela . so , masih ada can nak beli . zatty call si kekasih ni lagi , ajak teman beli kek . die kata "oke" . tiba-tiba mak kata , "dik , tak payah beli . kan bapak dah kata tak payah" . adoii . zatty ape lagi . sambung merajuk dengan mak pulak , dahh . cancel lagi date kami buat kali kedua dalam masa sehari . memang dah patah hati gila gilaa . 

dalam pukol 3 , akak-akak zatty plan nak pergi ke Giant yang baru dibuka kat area Banting ni . saje nak tengok-tengok ape yang special n ape yang bestnya sampai jalan jam . akak zatty yang sorang ni dah gerak dulu . die nak cari barang . kami gerak lambat . die tunggu kami di Stadium Jugra . sebelum kami sampai ke stadium , kekasih hati call . "sayang , kenape tak keluar sekarang je?" zatty "haa ! bolehlah . amik sayang kat stadium jugra tau" . bila kami dah sampai sana , cuma ada akak yang gerak awal je . akak zatty yang lagi sorang ni belum sampai . maklum lah , naik kereta baru , tu yang bawak slow je . becareful lah katakan . kami pun tunggu di stadium . bila akak zatty yang lambat tu sampai je , zatty turun kereta untuk tunggu si kekasih amik . takut tahu , tunggu die sorang-sorang . dalah ramai orang india . huhuhuuu

dalam 15minit tunggu barulah di kekasih sampai . horeyy ! zatty terus naik kereta . takut punya pasal . hehehee . disebabkan tak jadi beli kek , zatty pon pergi berjalan-jalan bersama die . tak jalan jauh pon . jam menunjukkan pukol 6 . kami pon balik . dalam perjalanan balik , si die tiba-tiba kata


DIA : sayang nak tau tak?
ZATTY : kenape ?
DIA : hari 1st hari raya korban , pukol 5 , arwah mak meninggal . 
ZATTY : terus tengok jam . dah sejam berlalu . 
DIA : sebab tu la biy tak mcg sayang . 
ZATTY : sayang , maaf . kenapa tak pernah cerita ?
DIA : nak cerita tapi tunggu masa yang sesuai . 
ZATTY : cerita jela . nanti kang takdelah sayang nak tuduh biy bukan-bukan . maaf sebab malam tadi tuduh biy macam-macam . 
DIA : keyy . biy takut sayang nangis kalau cerita . 
ZATTY : tak ponn . biy yang nangis . 
DIA : tak pon . air mata lelaki ni macam emas . susah nak kluar . begitu berharga . 
ZATTY : yelaa . nanti kalau sayang dah takde , airmata tu memang takkan keluar lah ni ?
DIA : dah dah . jangan mengarut . 



kemudian kami berborak seperti biasa . tiba-tiba ..............

DIA : sayang ?
ZATTY : yer , kenape ?
DIA : biy ingat lagi . dulu masa biy sekolah kat shahalam , abang ipar jumpa biy . die kata "jom tengok mak . mak dah nazak" . biy pon pergi laa . tapi sampai sana je , mak dah takde .
ZATTY : biy tak sempat jumpa ?
DIA : yupp . air mata terus keluarZATTY : sayang , jangan nangis . dah ehhh ? lap kan air mata die guna tangan . DIA : terus amik glasses untuk cover mata die yang merah berair tuu . 
#act , die dah kehilangan kedua orang tua . mula-mula abah die meninggal dulu . masa tu umur die baru 12tahun . selepas kematian abahnya , maknya pula ditimpa penyakit . mungkin itu dinamakan sehidup semati . mak die meninggal sewaktu kekasih hati zatty ni berumur 14 . kecik-kecik lagi dah di tinggalkan kedua orang tua yang tercinta . now , awak duduk sorang-sorang . masa umur awak 18 tahun , awak kenal saya . start saye tau awak dah takde parents , saya janji dengan diri saya yang saya akan jaga awak . sebab saya tanak awak hidup sorang2 . akak-akak n abang awak semua dah kawin . duduk rumah sendiri . awak , abah n mak saya restui hubungan kitaa . harap kita jaga hubungan ni sama-sama . 

2 comments:

ezyra daniel said...

semoga hubungan korg berdua akan kekal hingga ke perkhawinan yaa :)

Zatty Musyux said...

huhuhuu . thanks