Saturday, 31 December 2011

Last Night In 2011



hye , kawan .
ape buat malam tahun baru ni ?
pegi dataran tengok bunga api ?
wahh . untungnya .

kita stay kat rumah jep . 
emak tak kasi keluar malam-malam . 
teringin gak nak curik-curik keluar , 
tapi takut ada pape terjadi . 
serammm ~

tak sangka , sekejap je 2011 ni dah sampai penghujung .
banyak kenangan kita dah cipta .
tak kira kenangan manis atau pahit . 
kita bersuka ria dengan kawan . 
berduka pon dengan kawan . 
tapi kita tetap akak berbaik dengan die sebab kawanlah orang yang setia . 

dalam 2011 ni jugak kita jumpa sorang laki ni . 
wahh . comelnya dia *bagi kita jep
kita kawan dengan die
kadang-kadang jadi lawan jugak . 
tapi kembali jadi kawan . 
wee . *awak , saya happy kenal awak

selain tu , tahun 2011 ni lah aku amik exam . 
exam SMA (Sijil Menengah Agama) .
dalam bahasa Arab pulak . adoii
tapi memang syok gila bila kita dah faham . 
kita terus fall in love dengan die . 
hope result SMA tu kita dapat Mumtaz . 

haihh . malam last 2011 . 
mesti nanti aku rindu kenangan tahun ni .

"Segmen | Bloglist Han 2012".



hee . kawan-kawan . jangan terkejut
kenapa aku buat tajuk ni . huah huah huahh
*gilaa
kita ada join satu segmen ape entah .
tak faham sangat . kita join jep sebab boring .
then sebab takda bende nak diceritakan
kita nampak benda ni kat blog
udin chong wei ~
saje nak test .

kalau awak-awak semua nak join pon boleh.
syarat-syarat ade tertera kat blog die .
meh kita join ramai-ramai .
weee ~



azam tahun baru 2012 . ? ape ehh . ? heee
*azam : kita nak belajar gila-gila kentang sampai berjaya time SPM nanti .
sebab tinggal kita sorang je harapan mak kita . mak kita nak kita jadi ustazah . mak , InsyaAllah adik capaikan ape yang mak nak . adik sayang mak sangat-sangat .

Tagged :
fata
dija
mimot











Friday, 30 December 2011


update blog lagi . yeyy !
harini , kita nak bagi kawan-kawan semua 
dengar Khutbah Nabi Muhammad yang Terakhir . 
awak-awak semua . tak rugi tau kitaa tengok ni . 
kita dapat banyak faedah . 

kita tengok sama-sama , oke .



kita share dengan kawan-kawan yang lain , oke . ?



Wednesday, 21 December 2011




hmmm . kali ni entry sedih . 
tentang hubungan musyuxs .
yang tanak bace , 
boleh click button 'x' kat hujung tu , oke . 

oke . kisahnye daripade facebook . 
memang betul ade yang cakap kat facebook ni , 
boleh menyebabkan keruntuhan rumah tangga seseorang.
tapi kes aku ni , bukannye pasal rumah tangga . 
pasal cinta musyuxs saje . #maybe

hrmm . mr. musyux online acc facebook aku . 
die dapat tau aku still IM dengan abang angkat aku lah katekan . 
die marah , weyy . 

die marah sebab calling name kiteorang
"adik abang" . die tau kami saudare . 
tapi die tak boleh terima . 
oke . kami tukar calling anme kepade
"nenek atok" . tu ikut pangkat . 
die marah jugak . last-last die cakap
"kenape tak panggil 'biy sayang' je ?"
mak aii . terkejut kingkong aku dibuatnye . 

oke , aku sabar . aku diam je . 
makin lame difikirkan , sakit hati ni datang . 
aku terus letak called die . 
taktau dah nak cakap ape . 

maybe ni salah aku jugak , 
oke lah . awak , saya mintak maaf . 
saya punca hubungan kita jadi macam ni .
awak , takecare . .

Friday, 16 December 2011

18 NOV 2011




heyy . ape kabar . ? sihat . heee
hari ni nak buat entry ape ehh . ?
haiyoooo .
haaa . ! tau dah nak buat entry ape .
ngeeee

oke , ni time 18 nov yang lepas . 
tapi baru nak story hari ni . 
pelik , kan budak name musyux ni

taktau lah 18nov tu dating yang ke berape
maklum lah , aku pantang kalau tak jumpe die sebulan
rindu , gilaa weyy . 

first , kami pegi bagan lalang . 
huhh . ! tempat wajib kami pegi setiap kali dating
hahaa . tak jauh pon . 
tulah tempat istimewa . 
tempat berjiwang . hahaha
kelakarlah . 
yang bestnye dapat tengok pantai . 
#awak , nak pegi lagi . ? gedikk

second , pegi jeti kelanang . 
tu lah tempat yang die selalu bawak 
aku pegi sana tiap kali die buat aku merajukk
hee . kejam kan aku ni . 
jeti tu cantik . 
taktau kenape boleh suka tengok jeti tu
tapi , kan . jalan kat jeti tu kecik . 
tak boleh nak berhenti tengok dari kereta
haihh . mencik mencik , tauu 

third , pegi shopping . hee
beli hadiah untuk kak emmy . 
beli kasut , beli aiskrim . 
lalalaa . budak musyux tu nak aiskrim . 
mcm budak kecik lah you ni sayang . 
takpe , bukan selalu i melabur duit , kan . hahaa
time pilih kasut tu memang lama . 
maklumlah , susah nak carik kasut 
yang betul-betul sesuai . 
last-last , awak yang pilihkan kasut . 
awak jealous bile tauke kedai tu
 pakaikan saye kasut . 
#awak sayang saye , ke ?
hee . awak sabar dengan saye kan . ?


weee ~



musyuxs ~

budak busukk

zatty gendud


Thursday, 15 December 2011

MAAF =='

hrmm . awak , saye mintak maaf .
saye dah sakitkan hati awak .
saye tau awak tak suke saye dngn die .
saye panggil die abang pon awak marah
awak jealous . ?
memang patut pon , sayang .

awak , saye dah tak kuat .
saye pon kadang-kadang jealous .
lagi teruk daripade awak .
tapi awak sabar je , kan . ?
awak memang SUPERHERO saye .
takde sape boleh curik .

sayang , awak THE ONLY ONE IN MY HEART
awak jngn risau , oke .

Sunday, 11 December 2011

OM . ! GENDUD plusplus

ASSALAMUALAIKUM . pembuka bicara ^_^



topik malam ni , GENDUD plusplus .
haihhh . aku ni memang susah nak kawal "NAFSU MAKAN" ni .
macam ape je .

bile badan dah gendud , 
mula timbul rasa segan , takut n rendah diri
tu lah yang aku lalui sejak 2tahun ni .
aku jadi takut dengan orang ramai .
bukannye ape , cume takut kene kutuk .
tak pasal-pasal aku nangis kat tempat tu jugak .
kan dah jadi segan plusplus .

huhh . ! aku nak badan aku time aku form 2 .
aku suka dengan badan aku time tu .
sedang-sedang saje .
nak carik baju readymade senang sangat .
sekarang , senang jugak . tapi tak sangat .
hahahaaa .

kadang-kadangkan , ade orang yang
tanak kawan dengan orang yang gendud ni .
maybe die segan ade kawan gendud .
tapi bestie aku tak . die baik .
thanks fatah n olla .
sayang korang lebih .


PERBEZAAN :

Form2
Form4

haaa . ! see , see . beza , kan . ?
BULAT plusplus
P/s : biy musyux , awak tak kesah kan . ? *segan 

Tuesday, 6 December 2011

MENYENDIRI LAGI

awak , awak dah start busy eh skrg . ? 
saye faham . awak tengah keje .
saye tak kacau waktu keje awak .
sebab saye harap malam awak ade waktu dngn saye .

awak , saye demam . 
saye call awak , awak jawab . 
awak ckap "demam ke . ?"
yela , sayang .
awak suruh saye makan ubat . tapi saye degil .
saye ckap saye nak awak suap kan . ?
awak kan suke tengok saye tersekse sebab kene makan ubat .
awak ckap " tape , nanti balik taulah die kene marah ehh . 
degil tanak makan ubat . tunggu ehh , nanti balik biy call "
saye happy and excited sngt awak ckap mcm tu . '
saye tunggu sampai malam . 

dah malam tu , awak tak call2 pon . 
tibe-tibe dapat mcg dari awak . 
awak ckap " salam . sayang maaf . biy tertidor . 
biy kat klang" .
oke , time tu hati saye hampe sngt . 
sedih tak terkate .
saye call awak , awk tak jawab .

otak saye dah start fikir negative . 
awak duduk jauh , saye tak tau ape awk buat kat sane .
awak , saye doakan awak selamat time buat keje tu . 
saye harap awak jage kesihatan diri awk .

awak , kalau free contact saye tau .
saye tunggu awk . .

sayang amin plusplus 


Sunday, 27 November 2011

just forgeting him ~

dah berbulan-bulan aku clash dngn kau .
 sampai aku dah dapat pengganti kau .
tapi , kenape kau still muncul dalam hidup aku . ?
aku tak nak otak aku asyik terfikir kan kau .

kau tu jahat . suke mainkan perasaan perempuan .
same je dngn sadare kau .
aku tak tau lah kalau perempuan baru tu kau pon nak tipu die .
memang malanglah kan nasib die coup dngn kau .

hrmmmm . bile aku try tok lupe kan kau .
mesti ade je halangan . ade je nampak muke yang iras dengan kau .
tak boleh la nak hidup mcm ni terus .

kenape susah sngt aku nak lupe kan kau . ?
aku tak sayang kau . aku sayang orang lain .
lebih daripade kau .
die jauh lebih baik daripade kau ,
walau pon die tak hensem mcm kau .
tapi die comel .
die yang boleh buat aku bahagia .

wey , aku harap kau tak muncul dalam hidup aku lagi lepas ni .
aku bingung . muke kau buat aku sakit kepale .


for my hubby syawal , I LOVE YOU .
awak comel + + .
thanks for everything , darling ~

Sunday, 13 November 2011

masalah-masalah

haih . kat dunia ni kite menempuhi berbagai dugaan cabaran
taksahlah hidup ni kalau takde dugaan ,
walaupun sedikit .
hrmmmm . tu lah namenye kehidupan .

alkisahnye ade couple baru je clash .
due-due tu kawan aku .
kawan time skolah rendah dulu . kawan rapat

smlm aku call budak laki ni .
nak tanye pasal rombongan .
tibe-tibe due ade ngadu yang die dah clash
dngn awek die . haihh .
aku baru je nampak die orang naik moto
same-same . tengah bahagia pulak time tu .
ni pulak , die cakap dah clash .

huhh . kejap clash , kejap couple .
tapi aku rase kali ni betul-betul clash .
si laki ni ckap pempuan
tu ade simpan gamba laki lain
then edit tulisan love lah bagai dngn name pmpn tu .
adehai . dah lame kot gamba tu .
kenape pmpn tu tanak buang . ?
takan die ade hbngn dngn budak lain .
budak tu bawah umo kot .

haih . aku dah tak tau nak backup sape
somebody helpme .

sayangs , laki awk dah fadeup .
awak tau tak die buat ape . ?
die hisap rokok , tak balik rumah
lepak kat mane-mane saje die nak .
kenape awk buat mcm tu .
hrmmm . kesian kat die , awk
awk kene belajar menghargai orang lain .

afiq & olla berbaiklah .
tak best tengok korang mcm ni


p/s : sayangi dan hargailah seseorang itu . cubelah untuk
memahami hati dan perasaan die . kerana die juga
manusia biasa mcm kita ~

Saturday, 5 November 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA ~

 wahh . hari raya datang lagi .
nak kutip duit rayelah . hahahaaa
nonsense . dah besar pon nak duit raye .
tapi , ape aku kesah . skrg ape pon perlukan duit , tau
mcm tak boleh hidup je tak de duit .
tapi salah anggapan tu .

berbalik pade tajuk kite .
sekian lame aku tak pergi tengok lembu kene korban ,
hari ni baru start berani nak tengok .
hahahaa . tu pon takot , kan . ?
ehh . mcm mane tak takut .
darah memancut-mancut .
dengar lembu meminta tolong .
tak sampai hati wooo .

sampai je kat tempat korban , tadi
semua lembu dah kene sembelih .
terlambat pulak . aduhaii .
tapi takpe , la . masih boeh tngok orang tu potong die .
ramai pulak orang sediakan makanan .
makanan free pulak . fuhhh
tercabar iman . nak makan , tapi segan sebab kene berdiri .
tak sopan orang pandang anak dara mkn berdiri
kang kene reject , susah . .
huhuhuhuuuu

harini , hari yang menyeronokkan . 
sebab semua balik .
lepak-lepak kat buaian .
rindunye . dah lame tak lepak . 
hari ni baru terlepas segale kerinduan . .

p/s : JANGAN MAIN MERCUN , NANTI MEMBAKAR DIRI





ALONE ~

kenape aku rase sunyi , sedih , kesorangan ?
hati resah gelisah . risaukan sesuatu .
ape yang akan terjadi ni . 
harap bukanlah sesuatu yang tak di ingini terjadi .

((( 1 )))
tibe-tibe rindu pulak dekat wak aku yang sedang menjalani IBADAH HAJI .
rindu sangat-sangat .
rindu die panggil aku GENDUT .
rindu die senyum .
rindu die cubit pipi aku .
hrmmmm . harap wak aku sihat-sihat saje dekat sane .
kesian die , suami die baru meninggal tahun ni
time bulan puase .
dieorang dapat pegi HAJI tahun ni same-same .
tapi ajal dah menjemput suami die .
so , die pegi dengan anak die yang 1st .
bile nak balik ni . .

((( 2 )))
tadi on9 fb . terniat pulak nak tengok acc arwah SHAZNI .
ramai yang post kat wall die .
yela , die tu jenis yang peramah , suka berkawan
sedih ade , gembire pon ade
sebab kawan-kawan die tak lupe kat die .
semua still sayang kat die .
tu la yang kite dapat bile kite suka berkawan
boleh nangis bile bace semua yang di post kat wall fb die .

nanti bile aku takde , aku dpat jugak ke ape y shaz dapat . ?
nak rase mcm tu . mesti tenang , kan hati die kat sane
 AL-FATIHAH ~

p/s : BILA GEMBIRA JANGAN BERLEBIH-LEBIH
SAMPAI DILUPAKAN ORANG YANG SUDAH TIADA.


Friday, 28 October 2011

FREEDOM ~

wahhhh . bestnye . aku dah bebas .
tak perlu menghafaz banyak2 lagi buat tahun ni
otak kosong . hahaa

hari 1st exam , cuak gile wehh . !
nasib baik lah ape yang aku hafal semua masuk .
jawab pon tenang . relex saje . tibe-tibe rase cepat pulak aku jawab paper tuhh

bile sampai hari ke dua je , otak aku mula lah isi maklumat2 baru .
blm full lagi tuhh . masih boleh cool .
tai yang aku pelikye , kenape masih ade yang meniru . ?
padahal  semua tuh dah blaja .
dah dapat klu pon , kan . nih masih nak salin-salin nota bawak masuk dewan .
peliknye .
bukan hari tu je die buat . sampai hari ke empat pon die still buat lagi
manusie aneh kan . ? kite kan blaja ilmu Allah . 
kan tak baik meniru . .
ehhh . dahlah . *jahatnye aku

hrmmmm . bile sampai je last paper . hati pun bercampur baur .
ade rase excited , takut , sedih , gembira ahhh , pape jelah.
1) excited sebab last paper , then enjoy . !
2) takut sebab paper last tulah y paling banyak kene hafal . grrr
3) sedih sebab kurang sihat . *gangguan
4) gembira sebab dah tak payah nak beban kan otak nih dngn menghafal
hahahaaa

aku nak ucapkan TERIMA KASIH sangat-sangat kepade :
1) parents aku *HAJI DUNIAT + HAJAH SITI NADZRAH
2) kawan-kawan *fatin , olla , cima , capik , anys
3) busyux comel aku *MOHAMAD SYAWAL
#sayang korang sangat-sangat . thanks tau bagi semangat kat kite .


p/s : jangan nak bangge sangat dengan MUMTAZ @ JAYYID JIDDAN kau tuh , if tuh semua kau tak jawab dengan jujur .


#aku rindu gile nak date dengan die . harap 18 nov boleh jumpe .
nak lepas rindu lame-lame . nak tengok jeti kelanang , pantai n shoping .
hahahaaa . jahat . aku nih retinye menghabiskan duit orang je .
*maklum lah . takde duitt.
#awak , nanti saye nak jumpe anak buah awak y comel tuhh
dah lame nak jumpe , asyik postpone je . sedih tau . .
kali nih nak jumpe jugakkk . . tak kire *gedikk



Saturday, 22 October 2011

genap setahun T_T




hrmmm . 21 10 2011
genap setahun arwah ank buah aku ( shazni kent ) meninggalkan kami semua .
tak sangke dah setahun die tinggalkan kite .
rase baru je jmpe smlm .
rindu time gelak-gelak dngn die .
lepak kat buaian dngn die . main game dngn die .
nak je ulang tu semue .

shaz , aku rindu sngt kat kau .
aku nak pergi kubur kau , tapi tak sempat n tak tau nak pergi dngn sape .
kubur arwah cik ibal pon aku tak pegi lagi .
















Thursday, 20 October 2011

otak berasap

oke . oke . nextwekk bermulanye PEPERIKSAAN SMA . !
berasa tak otak korang (budak sma) nak membacenye .
lagi-lagi subjek Tafsir Hadith . sedap mate memandang .
yang dah hafal tu lain cite lah kan . ? maklum lah , aku ni pemalas .
*pengakuan brani mati nihh . habis kene reject

haihhh . dua minggu lepas exam PAT . nih SMA . habis SMA sambung PAT lagi .
huhh . bile otak aku nak rehat . ? 
pening wooo , bile pikir nak bace bnyk2 ni .
blm dngn anak buah kacau , mak panggil , akak suruh pegi kedai .
fuhhh . memang SUPERB lah , kan . .

anyway , aku nak wish GOODLUCK kepade semua student yang amik
PEPERIKSAAN SMA . especially , budak2 SAMUS .
harap ramai yang dapat MUMTAZ termasuk aku .
kalau aku dapat MUMTAZ , mesti mak aku bangge .
hahahaaa

mak aku nak sngt aku jadi ustazah . maklumlah , anak ade 10 .
dari yang 1st sampai ke 9 takde y jadi ustzah . 
cikgu adelah jugak 2 orang . 
aku yang menjadi magse keadaan .
baru je ingat nak jadi LANDSKAP DESIGNER .
mak aku dah ckap
"mak nak adik jadi ustazah . sebab tu mak hantar kat sekolah agame"
haihhh . baiklah mak .

hahaaa . jahatkan aku ni . . pape pon , INSYAALLAH , aku tunaikan . .
kesian mak aku . sabar ehh , mak . nanti kite jadi ustazah .
AMIN ~



Tuesday, 27 September 2011

auchhh . !

aduhhhh ! sakit nye kaki . ni semua akibat terlupa nak hantar karangan bahase arab punye pasal laa . dah kene ketuk ketampi 50kali . sakit tau . ! nak naik turun tangge sakit . nak cangkung pun sakit . ape entah lagi nak duduk , nak sujud time solat . mak aiii . ! derita ~ rase mcm tak logik kan . ? xkan sampai 50kali sebab xhantar karangan . paling2 15 laa . tu dah mcm menyeksa tau . tapi xpe . aku amik tu jadi pengajaran . huhhh ~
janganlah time tengok SELANGOR vs SINGAPURA kaki ni belum baik lagi . mmg xbest lah jawabnye . nak bersorak pon susuah mcm orang tengah jage pantang lepas bersalin . kesian ~
tak sabarulak nak p stadium . ramai nyee . ! takot ! hope selangor menang becoz ade SAFEE SALI n AMRI YAHYA . hebat . ! kalau ade KHAIRUL FAHMI CHE MAT lagi best , kan . ? handsome . . yeahhh . ! *batakk .








amacam . ? ada brani . . ? ?
pape pon , jngan lupe stdy zatty oii . ! SMA nak dekat ni . fikirlah sejenak . korang yang nak exam tu pon jngn lupe stdy . CHAIYOK . ! dadaaa * renung-renungkan dan selamat beramal ~
















Sunday, 25 September 2011

i'm coming ~

huhhh ~ lame nye tak update blog . rindu pon ade . tapi aku ni jenis yang update ikut mood . sekarang mood kurang baik , so update la . nak lepaskan segalenye kat sini . ! hrmmmm .
bila aku boring xde orang nak mcg aku , aku berbloging . bila die ade dengan aku , aku sentiase merajuk . ? kenape haa . . pelik la dngn perangai aku ni . sejak akhir2 ni asyik nak merajuk saje . gedik , kan . ? tapi tu la perangai aku .

haii . tak lame lagi nak exam SMA . kene stdy betul2 ni . dah lah exam kat tengah2 bulan . awal bulan exam Pat , stop kejap exam SMA then sambung balik Pat ~ peningkan . . mcm mane la khabar otak aku time tu . jem gila kott . habis neuron2 aku terbakar .
pape pon , GOODLUCK untuk semua calon SMA 2011 . DO THE BEST AMONG THE BEST ~

Friday, 12 August 2011

TERSENTUH ~

oke , tadi aku online FACEBOOK , syawal . . aku cek IM die . . ade mcg dari akak die . agak tersentuh bile akak die suruh die kemas rumah untuk ersediaan nak raye . yang lagi menyentuh perasaan aku , akak die ckap " dik , kemas rumah nye . t kang mak n abg balik sedih tengok rumah nye xdikemas " . . sangat tersentuh . parents die dah meninggal . . . kesian die . raye tahun ni sorang-sorang . akak n abg die g balik kampung belah sane . kesian sangat-sangat kat die . . die pun ade gitau kat aku yang die sedih nak raye tahun ni . aku xtau nak bagi semangat mcm mane lagi . anyone can help me . ?

Sunday, 31 July 2011

yeah . ! puasa . . .

puasa . ? nak kurus . . boleh ke . . . haxhax . harap-harap boleh . . dieorang pun dah banyak bagi semangat kat aku untuk kurus . manfaatkan bulan puasa ni . kalau hari biasa mungkin susah nak diet . tapi bulan puasa memang senang , kot . .
puasa sebulan . so xdapat jumpa die pun sebulan laa . aduhaii . . betapa rindu nya . ! xpe-xpe . . dugaan . ahaa . dalam bulan puasa ni jugak la aku ade trial exam SMA . memang lemau la nak jawab berjam-jam . nasib baik sehari satu paper . . senang sikit . tapi kan , harap-harap kepala aku xpening . . huhhh . kalau pening , memang RASIB la jawabnya . komfem ustazah asma mengamuk . takut . !
hrmmmm . bila nak raya . ? itu yang aku nak luahkan dari tadi . . excited la , kawan . nak mintak maaf kat semua orang yang kenal aku . then , nak kutip duit raya banyak-banyak . tapi , boleh dapat lagi ke . ? badan dah makin besar . xpe . ! puasa kene kurus . ! yeahhhh . t jadi kecik lagi . . huargghhhhh . ! cepatlah . cepatlah . . .




SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN :D



DON'T TACING-TACING :D


ANDA YANG MANA SATU . ?  
pilih-pilih

Sunday, 24 July 2011

NGERI . !

time : 18.55 pm
location : jalan sekolah




semalam pergi jalan-jalan pusing kampung dengan fatin , zaid n daus . memang BEST . ! maklumlah , ade orang member aku sorang ni tengah nak ayat member aku lagi sorang . sweet je tengok dieorang . *hope korang happy , k . . jeles wok , tengok dieorang . bila la aku nak date . ? hrmmmm . . never mind . huhhh ~ da penat jalan-jalan , zaid belanja ICEBLAND , yummy . . *TQ , zaid . . . kaw memang baikk . errrrr ~ da habis minum icebland , kami pun sambung pusing-pusing kampung . . . dah sampai jalan sekolah , fatin cakap die nak balik . . so , die pun pergi pecut mendapatkan adik bongsunya kat depan rumah . . time fatin nak belok , zaid dengan daus pergi bawak basikal laju-laju . dieorang pun xerasan yang fatin nak belok , ape lagi . . zaid terempuh fatin . daus terselamat . . aku lagi la selamat coz aku jauh dari dieorang . . *sebenar nye dah penat mengayuh . . shutttt . ! buat malu . . aku dah menjerit awal-awal lagi dah . memang betul dieorang terlanggar . . zaid dah tergolek-golek . . nasib baik xmasuk parit . lagi sikit je , wey . ! takut . ! baju die terkoyak kat bahagian bahu . . tngn die luka . . fatin pun ade luka jugak . tapi lagi teruk zaid . bahu die luka besar . . ngeri . . . tu pun die bukak baju time otw balik dngn aku n daus . kesian la tengok dieorang . . . menggeletar kaki aku wey . nak kayuh basikal pun susah . . nasib baik tak ramai yang nampak . . . huhhh ~


MORAL OF THE STORY : tunggang basikal pun kene berhati-hati taw . malang tidak berbau . . 





keadaan zaid sewaktu kemalangan berlaku . kesian





keadaan basikal fatin . orang nye xde . .roda die rosak . kesian :D






Friday, 22 July 2011








oh noo , babe . ! RINDU gila kat mamat comel ni . . . dah berapa lama tak date dengan die . . GERAM ~  rindu nak pandang mata die . . . CUTE . !
----->>> haritu nak kate gaduh mcm tak , tapi . . ermmmmm , entahlah ~ aku call die banyak kali die tak answer pun . ! *panas . . tiba-tiba time tngh call tu , aku dpat call waiting . ? memang panas . . aku call tak answer , orang lain answer pulak . ! sakit hati punye pasal , aku PATAHkan simkad , walaupun die marah aku buat bende tu , aku tetap nak buat jugakk . . PUAS HATI . ! bile maghrib tu aku call die gune no rumah , die answer . . die ckap " MAAF , TADI HP ROSAK " . . *pelik . . . kalau rosak , kenape orang lain call die answer . . . hrmmmm . NEVERMIND . !
----->>> now , aku dah happy lagi dengan die . . . tenang hati . . tggu mase nak date je ni . . . esok nak date dengan die , akak n bf akak . . . excited . !

Tuesday, 12 July 2011

sabar ade tahap nye ~

oke . oke . sekarang xpayah nak ungkit-ungkit lagi pasal tu . !
aku cukup sakit hati . ! eyh , PEREMPUAN ~ kalau la aku tahu kau tu EX die ,
aku xkan couple dngn die kudd *ayat poyo . pdhal couple gakk
aku tahu kau EX die pun , lepas seminggu couple dngn die . . .
so , aku da maaf kan die n KAU . ! *ikhlas ~
tapi kaw yang buat aku marah + bengang lagi kat kau . .
perlu ke buat status kat FB mcm tu . ! nak perli bertapis2 pulak . .
eyh . ! xmain la bertapis-tapis nie . . direct la kalau berani . !
sabar je aku dngn kau ni . . .
oke , aku tahu kaw lebih cantik , comel . . xgemuk mcm aku . .
memang ramai laki nak kat kau . *tapi , ade aku kesah . ?
lepas ni , tlng la jngn nak TERASA dngn status yang aku buat . .
xde makne nye aku nak buat status yang berkaitan dngn kaw . . .
so , jngn la nak PERASAN , oke . . ? huhhh ~
*nasib baiklah dulu kau pernah jadi kawan aku . .
kalau tak , dah lame aku fight dngn kau . . . tapi bukan pasal LAKI , oke . !

Saturday, 9 July 2011

MAAF ~

ok . semalam saye merajuk dengan awak . . sebab awak tengking saye . . . 
awak tahu kan saye sensitive . ? yang awak pergi tengking wat pe . . ?
time tu kan saye bergurau . tu pun nak tengking . . . 



padan muke awak , kene pujuk saye nangis . . sape suruh tengking-tengking lagi . . . 
tahu pun risau kalau saye merajuk . lebih 5 jam saye merajuk . . .
kesian pulak tengok awak call banyak kali saye xjawab . . hrmmmmm . !
last-last saye jawab gakk . sebab saye sayang awakk . . !



time ngah tunggu awak pujuk tu , tibe-tibe awak ngadu y badan awak sakit2 . . . 
rase bersalah saye dibuatnye . . . . kesian awak ~
maaf eyh awak . . . ? tu la , sape suruh tidur kat simen . . nasib baik awal tidur kat simen tu berlapik . .
kalau x , memang le kesejukan n sakit sangat-sangat badan awak tuu . .
saje da penah rase daa . . 



awak , lepas ni kalau saye merajuk , awak xpayah la tidur kat simen . . . xbaik untung badan taw . .
awak xsayang badan awak ke . ? t dah sakit , da xboleh nak buat pape . .
nak jumpe pun susah , tahi . ? pasni , tidur kat katil je , oke . . ?
kat katil kan best . . . :D




Monday, 4 July 2011

ok , fine . !

agak menyakitkan hati bile si DIE sudah makin busy . . 
dulu boleh d'katekan setiap hari dengan awex ke-2 nye . . . sampai sanggup habis beratus ringgit untuk belikan awex ke-2 nye baju . yg pertame xde pulak . . . *ngeeeee~
 
 
 
 
sabtu lepas , die dapat awex ke-3 . . ! makin sakit hati aku d'buat nye . . . 
sare nak bakar je awex ke-2 n ke-3 die tu . . . d'sebabkan aku sayang die , so xjadi bakar . . .
patut la die beriyepiye sangat nak kumpul duit , rupe nye ade awex baru ~
sabar jela yer , musyux . . 
 
 
 
baru je dapat awex ke-3 , terus bawak die jalan2 . . . awex y 1st xde pulak . . .
kesian , kan .? nasib badan ~
dahla bawak awek ke-3 jalan2 sampai malam . . jeles taw . ! nak je kerat leher awak tu . . ~
nasib baik awak comel , taw . ? kalau x . . . haihhhh ~
 
 
awak , saye xkesah awak madu kan saye dengan awex ke-2 n ke-3 . . . saye suke . .
tapi awak jangan madukan saye dengan awex y lain selain ke-2 n ke-3 . . .
memang saye bakar awak hidup2 . . . 
 
 
 
awex ke-2 : rxz bcr 1877
awex ke-3 : fixie
 
 
  








Saturday, 2 July 2011

kesabaran ~

awak , saye xnak kongkong awak . . . awak buat la ape awak suke . .
tapi , jangan sampai buat hati saye sakit . saye mmg xkan cakap kat awak y saye kecewa dengan awak ~
tapi , saye harap awak faham dengan perubahan mud saye . . .

ok . ! malam semalam awak da lepak , xkan malam ni pun awak nak lepak gak . ?
memang saye marah . . saye nak jugak awak luangkan mase untuk saye . . . 
lepak , lepak gak . . tapi , xkan xboleh mcg dengan saye . . .
sedih la mcm ni . . . 

kadang-kadang awak perasan y awak dah buat silap . . . awak sedar awak xlayan saye . . 
awak sedar awak dah buat saye sedih . . tapi saye xkan meng'iyekan semua tu . .
sebab saye nak awak happy . . . . hrmmmmm ~


Friday, 24 June 2011

KEGEMBIRAAN ku TERHENTI T_T

aku harap kegembiraan ku akan berterusan sampai malam . . tapi ia terhenti pada waktu petang dengan kabar pakcikku meninggal dunia . secare tibe2 , air mate aku mengalir . .
aku terus teringat pada kenangan kami . die sering mngusik aku tatkala
sihat mahupun sakit *xkritikal . .

ahad lepas , aku lawat die kat rumah . . .
aku rase sedih bile tengok keadaan die time tu . . sakit nye semakin kritikal . . .
time malam 1st die balik rumah , die still boleh cakap and bukak mate . .
lepas due hari die balik , die da xboleh buat pape . otak aku mule fikir bukan-bukan . .
coz aku penah dapat mimpi buruk tentang die . . sejak dari mimpi tu , hati aku xtenang . . .
rase macam serbe salah . .

hari ke 4 die kat rumah , die masuk wad lagi . . aku da cuak tahap gaban da . .
sampai aku berdoa yang mimpi aku tu x jadi kenyataan . . .
tapi , ajal nye telah sampai pada hari kedue die di hspital . . hati aku pilu bile dpat panggilan drpd sepupu aku . . rase macam berat hati . tapi xpe . redha sajee ~

rindu pulak dengan gelak tawe n sende guraw die . . rase macam sekejap je mase berlalu .
hrmmm ~ pakcik , saya doakan pakcik tenang disana . . .

AL-FATIHAH ~

Thursday, 23 June 2011

baby baru =)

alhamdulillah . akhir nye bertambah jugak keturunan HAJI DUNIAT . .
rumah bapak ku kini semakin ceria apabila cucu baru nya sudah pulang dari hospital . . .
yahuuu . !
time baby tu datang je , aku terkejut . . kecik gile *taw la badan aku besa
biase latu kan . . xcukup bulan . . .
comel , weyhhh . ! lengan die same besa dengan ibu jari aku . . . *gile kentang
rase y aku ni besa sangat la pulak . . haxhax . !
bile die bukak mate je , aku rase FALL IN LOVE kat die . .
hanya tuhan saje y taw perasaan aku . . . .
nak tengok x , muke die  . . meh aku tunjuk . .
nak promote ank buah aku y comel ni *mcm acik die


baju die besa gile kan . . *xde saiz die la




tengok jari die . . kecik . !




katil die lagi comel . . ade bear + butterfly . . . so sweet :D

comel . ! geram ~



best nye la ade baby kan . . ? xsaba laa . . . *eyh , ape aku mngarut ni . !
rase mcm nak bawak die pusing2 kampung pulak . . .
xsilap2 , 1st y terbang dulu , baju . . .
2nd pempers . ! ahaaaa :D

Thursday, 19 May 2011

 LELAKI BERMULUT MANIS . ?

Tajuk memang direct menusuk ke seluruh nadi dan urat belulang lelaki-lelaki bermulut manis di luar sana. Tapi tak over kalau aku katakan semua lelaki akan ada bakat dan talent ni, kann? Tak kiralah yang dibuat-buat, original, jujur, ikhlas, amek hati, tapi yang penting, aku rasa SEMUA lelaki bermulut manis.


#1 Lelaki ni kan kadang-kadang kita tak boleh percaya sangat. Ada lelaki yang nampak sangat ni sayangkan kita, kiranya kita tak ada apa pun lah masalah dengan kita, tengah bahagia la kununnya hexhex .  tapi rupanya tengah syok dok mengayat perempuan lain belakang kita. Dapat je perempuan tu, tak mustahil dia akan tinggalkan kita walaupun dah janji nak sehidup semati. Well, itulah lelaki. Bagi diorang agaknya, perempuan ni macam tukar baju kot. * kurang hajaq *


#2 Lelaki dan mulut manis ni, kalau dia cakap memang mahu bikin luruh jantung kita. Habis segala sendi dan urat belulang kita bergeletar. cair abis la jawab nye. Tapi tak payah la percaya sangat. Bukannya boleh percaya pun lelaki mulut manis ni.

ok , itu saje untuk topik laki mulut manis . . . * hampehh . !
 P/S : pada kamu ADAM , jngnla mrah yer . . sy just nak tuju kan pade laki y berperangai mcm ni . . . . 
sapa y makan cili , terase pedas nya :DD




Saturday, 7 May 2011

SELAMAT HARI IBU

hari ni HARI IBU SEDUNIA . . . rase sedih pulak bile d'engat kembali zaman kecik2 aku dulu . .
degil n nakal nye , masyaAllah . . tuhan saje y tahu . . .
kesian mak aku kene jage aku . . . kadang2 die bawak aku g kebun klaw time tu mak n bapak aku kene petik sawit . . kecik2 lagi da kene pegi kebun . . tu y da besa nie hitam . . . . haxhax . !

NOW : mak n bapak aku da xpetik sawit . so , aku xya pegi kebun . . . . putih la siket kulit aku nie , nak d'bandingkan dengan dulu . . . huxhux . . tapi yang jahat nye aku sekarang ni , wlaupun xpegi kebun , tlnag mak n bapak aku , aku tetap minx gaji bulanan . . haxhax . ! JAHAT kan . . ?
hrmmmmm . . kesian dieorang . . . makin besa , makin banyak y aku minx kat dieorang . . .
aku rase BERSYUKUR SANGAT2 coz mak n bapak aku masih dpat hidup dngn aku pada hari ni . . .
aku mesti hargai dieorang . . . nak jage dieorang . . !

nie y buat aku makin sedih , " kawan lelaki " aku sorang nie . . parents die da xde . . .
kesian die kan . ? mesti die lagi sedih dari aku . . . die xde tempat mngadu . . klaw ade pon dngn kakak die n " kawan perempuan " die . . tapi xbest mcm kiter mngadu kat parents . . . hrmmmm . awak , ape kate awak pegi ziarah kubur dieorang . . . . bukan selalu pon kan awak pegi . . . .  so , harini awak pegi , lepaskan rindu awak kat dieorang . . awak bacekan yasin untuk dieorang . . mesti dieorang happy biler tngk awak datang lawat dieorang . . .

Tuesday, 3 May 2011

3 MAY ^_^









HAPPY BIRTHDAY to ME
HAPPY BIRTHDAY to YOU
HAPPY BIRTHDAY to 3rd MAY
senangnya hati bila umur dah genap 16tahun . .
da besar da anak pakcik duniat dan makcik nadzrah . . .
mak , bapak . . kiter nak hadiah . . ? :D hexhex . .
hrmmmm . happy gile bile kat skola ramai y same birthday dngn aku . .
kat kelas aku je da 3orang budak 3 MEI . .
kelas sebelah sorang . . . budak form 3 . . wah . wah . wahh . ! BEST nyeee . . .
korang ade . ? xde kan . . :P
dalam kegembiraan aku hati ni . . tetap ade kesedihan . . .
sedih bile BFF aku sendiri xdapat nak wish birthday aku . . . .
dieorang pegi camping kat kuala selangor . .

shima n nisa . . i miss u , sayangs . ! jage diri baik-baik . . aku kat sini kesorangan . .
korang xde kat skola , aku xtaw na rehat dengan sape . . . nasib baik tadi ade nani . .
aku rehat dengan die . . mam nasi lauk kari . . . korang kat sane jngn lupe aku taw . . . .
aku sayang korang sangat-sangat . .







 

Friday, 29 April 2011

saket ~

awak . tolong jangan ganggu saya lagi boleh tak . ? saya dah taknak tengok muka awak lagi .
saya benci . . awak penipu . ! pandai guna ayat manis untuk tarik hati perempuan . . .
mungkin kali pertama saya terpedaye dengan kata-kata awak . .
tapi kali ni x . . awak jangan nak ungkit semua kisah lama kiter ( yang indah ) . .
dan jangan berharap saya akan kembali dengan awak . . .
biarlah kisah lama tu jadi pengajaran buat awak dan saya . .


NOW : saya dah lupakan semua tentang awak . . saya doakan awak happy dengan perempuan yang menjadi pilihan hati awak . . .
saya pun dah happy dengan busyux saya . . .
hrmmm . awak stop dari contact saya , ya . . ni lah jalan yang terbaik . . . .


busyux , i love u . . ngeeeee :D




Friday, 1 April 2011

senang nya hati ~ ( BAB 2 + sedih )

best giler practice handball pagy tady . . . cuace redup jewpp . .
d'tambah agy dngn angin y tenang n pelangi y . . tngk budak laky men kelakar . . .
lagy2 , fawaz . . die engat neyh man ragbi apewh . ? haxhax . . .
tngh dowk tngk dyowanx men , tetibe dyowanx b'kumpul at tngh padang . . .
pastuwh nazwan tetibe ckap dewh pocong . kteowanx engat dyowanx jmpe bende y aneh . .
rupe2 nyewh tngn c'adip patah . .
ya ampun , ngeri tahu tngk tngn die tady . . . tulang nyewh mcm t'pisah dng tulang y len . . .
muker stady jewp . . tapy pucat arhh . . akuwh y nangis tngk die mcm tuwhh . .
t'kejut gilak arhh . . .
neyh y buat akuwh lemah semangat na men handball agy . .
hrmmmm . hope tngn adip cepat sembuh . . n buleyh tngk kteowanx lawan nextweek . . .


kpd students SAMUS , doa an kami team handball skula dpat p FINAL . . .
SAMUS TERBAIK . !




senang nya hati ~ ( BAB 1 )

yahuu . . . sekian lame xdpt coklat dari owanx t'sayang ( kawan DLL ) , aryneyh bawu dpat . .
pagy2 darh giler coz dpat coklat . . cian dyowan penat melayan kerenah akuwh aryneyhhh . . . .
 tanpe coklat , siapalah akuwh . . bagai melukut d'tepy gantang , tahuuu . . ?
kan darh kuar ayat MINA RAIZO . . . .
ermmmmmmm . xsaba na manikmati coklat . . YUMMY . !


sedap nyewhhh . . kowanx mesty xna an . . ? saper jewp na mam coklat cmneyhh . . . :D
law na gak , bely sendiry arhhh . . neyh akuwh na mam cowanx2 . . . ngenggg ^_^
DANIEL WAFIY jngn jelez taw . . . haxhax . . len kaly jngn kedekut . cian kaw . .


TO : SYAWAL MUSYUX . .
p/s  : trime kasih ccngt eyh , bagy kiter coklat . . bufday awk , tapy awk y bagy kiter coklat . . .
        segan , tahuu . . .

Friday, 25 March 2011

musyux cominxs . !

sudah lamer xmenziarahi blog akuwh neyhh . . huhh . ! bertambah follower . . cmpy follower tuwh mrah coz akuwh x follow die balek . .

TO : aan pro n hafizzuddin map larh yerr . . huxhux . . aan pro , akuwh darh follow , udin jewp blowm . . xtaw link die lowhhh . . . owanx bagy mcg xna eply . . aduhai . bzy layan adx die arh tuwh kowt . ngenggg . !

hrmmmmm . cuty cume due ary . . leyh wat pewh jewp . ? darh keje b'timbun . . na ciap an dlm mase due hary . ? buleh kewp . . . blowm tolak makan , tido , mcg n kemas umah agy . . . aduhaii . na kuar agy bely barang towk wat keje seni . . . . huhh . ! buleh jady biul akuwh mcm neyh . . .


towk ciap an keje dngn cepat , akuwh kene wat keje at UMAH SEBELAH . . kat saner xdewh ggu'an pown . . . haxhax . ! so , KITER ENJOYY . !

Sunday, 13 March 2011

AIP kowanx . .

wah . wah . . lamer x update blog musyux neyh . . .
mklum larh , agak bzy ciket . . agy2 taon neyh na amex SMA . !
harus bersemangat towk dapat an MUMTAZ ~
urmmmmm . . kowanx g aner jewp cuty penggal neyh . . . ? klaw kuar g melancong tuwh , ajak arh akuwh ckali . . cian akuwh x dpat p aner2 cuty neyh . . dowk umah sajewpp . .
bapak kuwh xberminat na jnjalan neyh . . anak die y jady mangse keadaan . .
dowk umah jewpp , makin bulat arh bdan akuwh neyh . . .
ntah biler na kawus pown xtaw . . asal dowk umah jewp , akk kuwh masak nasy gowenx . .
darh arh akuwh neyh pantang jmpe nasy gowenx . . aduhaii ~
cmpay ank buah akuwh cakap akuwh neyh IKAN BUNTAL ~


sabar sajewpp . . . xpewh2 , akuwh redha . . y penting ikan buntal tuwh comey :D

hrmmmmm ~ rase rindu kat wany n eyin . . . na jmpe dyowanx . !
tapi biler . . asyek bzy jewpp . . . . hmework b'timbun . . mcm cuty sebulan jewp bagy hmework bnyk2 ~
CAPEK DEYHH . . wany , eyin . . musyu rindu kowanx . !

\
RINDU SANGAT-SANGAT . !

Wednesday, 2 March 2011

lalalalaa ~

hurey . hurey . ! exam darh na abez . . . p'lawanan b.baling pulak d'tangguhkan .
syuke . syuke . syuke . ! na jage kulit japp :P xmao kasi gelap cngt . ! t kanx owanx
engat akuwh ank keling . . . huxhux . .



kanx xdewh y na ngaku akuwh neyh kawan die ~ ngeeeee :D

Tuesday, 1 March 2011

LAWAKK . !

 aiiii ~ mcm2 larh budak neyh . . . neyh mesty impian die na jady ikan duyung , ataw malaysian next top model . . ! ahaks . . posing maut tuwhh . . kaw ade . ? tapikan , die neyh keding cngt . . walawpown kuat mam , tetap mcm tuwhh . . . time pagy hari sukan tuwh , ckgu bagy akuwh kueh towk bekpez . . . akuwh xmao coz xdewh mud na mam . . akuwh try bay die , die terus amek . . xsampy 15minit darh abez . . . dasyat kan . ?

neyh , saper y jady bini die t , masak larh lebih eyh . . ? jngn kurang . . . hexhex . . . piya , akuwh darh promote kaw . . abez larh kaw jap agy kene serbu . . . :P

Sunday, 27 February 2011

kiter tetap SAHABAT . !

hari jumaat petang . . akuwh plan na p ckula dngn olla . . . pastuwh ajak arh fatin . tapy time tuwh akuwh n olla darh kat knchong . . . time fatin tngh ciap2 , bus datang . . akuwh n olla t'pkse tinggalkan fatin . . . coz tkowt t'lambat . at dalam bus , akuwh cll fatin n gtaw y kteowanx darh dpat bus . . tibe2 die tewos letak , tanpe bagy salam . . . hrmmmmmm . .

sejak petang tuwh , fatin darh xlayan akuwh mcm bese . . . sedih jewp rase . . hati xtenang . . . asyik t'pk kan die jewpp . . . biler die buleh maaf kan akuwh . ? akuwh xna gado2 mcm neyh . . .

fatin , akuwh minx maaf . . marah gak maner pown kaw kat akuwh , akuwh tetap sayangs kaw dunia akhirat . . . . akuwh xna DOREMI neyh hancur . . bia t'pisah sejauh maner pown , y penting DOREMI tetap adewh kat hati kiter . . .







akuwh harap syatu hari nanti kaw buleh maafkan akuwh . . . . SUMPAH , hati akuwh xtenang kalaw kiter xb'tegur mcm bese . . SAYANGS kaw mcm akuwh sayangs siblings akuwh . . .


akuwh rindu senyuman kaw , ayat kaw * musyux y montel * n gelak kaw . ! rindu ccngt . . .
PLEASE FORGIVE ME ~

Tuesday, 22 February 2011

KAPAL KOREK . .

giler kentang . tngh belaja BM tetibe c'fatin a'qilah tnye ckgu pasal KAPAL KOREK . . wat malu sajewpp . . . darh kene gelak dngn budak2 kat class . wat malu sajewpp . . . lagi2 alep way . ! kuat kott , die gelakk . sengal . .







KAPAL KOREKK . ! ahaks . . . lawak . lawakk . . . . lady giler akuwh hari neyhh . . ZATTY MUSYUX Y MONTEL HAPPY ccngt . . ! cmpay owanx lain engat akuwh gilak . . .



Monday, 21 February 2011

best . best . !

wahhhh . exam towk esowk cmpy jumaat d'tunda beb . !
senang nya dalam hati . . :))

tapi an , npewh hari neyh punye xd'tunda ckaly . ?
aduhaii . . darh larh na hafaz xmasok2 dlm otak neyh .
dyowanx tuwh bising gilakk . . .

akuwh cian tngk alep way . m'hafaz cmpay naik tencen . .
muker blurr sajewpp . . huxhux . tapi time exam , asyik tngk kertas jewpp . . mcm buleh jawab syume jewpp die tuwhh .
sengit pulakk , akuwh tngk . .

lagi sengit biler tngk paper nysa . penuh dngn jawapan . .
arghhhhh . ! buleh jadi gilak akuwh pasal xdpat na jawab syume soklan tady . . .


Saturday, 19 February 2011

ALEP PUNYE PASAL ~

hampir giler akuwh design blog neyh . . arghhhhh . !
now , darh beress . . Alhamdulillah . . . .


tenx tu my DOREMI coz mmbantu akuwh towk
ciap an blog neyh , walawpown bantuan mu hanya
sedikit :P


xlupe jugakk , pade alep way . . . y telah banyak beri tunjuk ajar kat akuwh . .
* care die tuwh mcm x ikhlas :P . . ngeeeeee :D *
alep , brita baru . . akk kuwh cakap kaw hencem . . . ahaks . !
mesty menari-nari bulu ketiak fatin dngr neyh . . .


Friday, 18 February 2011

SETTLE ~

hampir giler akuwh design blog neyh . . arghhhhh . !
now , darh beress . . Alhamdulillah . . . .


tenx tu my DOREMI coz mmbantu akuwh towk
ciap an blog neyh , walawpown bantuan mu hanya
sedikit :P




kawan selamanyewhhh . !

* lagi cowanx t'cicir *